субота, 10. јануар 2015.

Kamere za video nadzor


Kamere za video nadzor


Video nadzor spada u jedan od najboljih nacina da zastititte svoju imovinu i sprecite kriminalne radnje u vasem okruzenju . Pored snimanja i gledanja uzivo, sistem video-nadzora ima i psiholosku barijeru. Jednostavno ljudi ce se zamisliti pre nego dopuste da budu snimljeni. Na taj nacin video-nadzor sluzi i za odvracanje od samog cina pljacke i ugrozavanja.
Strucno lice koje pozovete da Vam izvede radove montaze sistema za video nadzor treba najpre napraviti procenu Vaseg stana, kuce ili poslovnog prostora jer sistem video-nadzora treba dobro isplanirati i odraditi. U tome i lezi sva problematika insaliranja.



Snimaci su srce svakog CCTV sistema i pomocu njih se vrsi snimanje, pregled ili arhiviranje materijala sa kamera.Mogu biti 4, 8 ili 16 kanala. Snimanje se vrsi na hard diskove a mnogi modeli imaju LAN izlaz koji omogucava video nadzor preko interneta ili lokalne mreze.

Kamere za video nadzor se mogu koristiti za unutrasnje ili spoljno snimanje. Od vrste kamere zavisi kvalitet slike, broj opcija i mogucnost rada u razlicitim uslovima . Optike im se krece od 2.5 do 60 mm.Postoji nekoliko vrsta kamera.

IR kamere se koriste se za manje zahtevne objekte i imaju IR diode koje omogucavaju snimanje u potpunom mraku bez dopunskogosvetljenje. Njihov domet varira od 10 do 100 m.



Dome kamere se obicno postavljaju u unutrasnjost objekata i mogu biti sa fiksnom ili varifokalnom optikom od 2.5 do 12 mm.

Anti vandal kamere za video nadzor karakterise izrada od veoma izdrzljivih materijala sto podrazumeva metal i armirano staklo jer tako se obezbedjuje lomljenje i cupanje. Mogu imati IR diode.
Postavljanje ovih kamera se vrsi na visokorizicnim mestima koja su na dohvat ruke.

IP kamere za video nadzor su deo kompjuterske mreze bas kao I svaki drugi deo ovih sistema. Prednost im je sto im se moze prosiriti sistem svakog trenutka a lako se montiraju, rezolucije su od 1.3 do 8 mpx.

Skrivene i mini kamere su postale i potreba a i hit medju kamerama, te se prave u raznim oblicama i velicinama, mogu biti sa zvukom ili bez, izgledati kao alarmni ili pozarni senzor, ukras, vaza za cvece, slika na zidu ... Mini kamere poseduju iglaobjektiv takozvane pinhole tako da se mogu sakriti skoro bilo gde ili ugraditi skoro u bilo sta, jer sve sto je potrebno je otvor od 1 mm kroz koju ona u stvari gleda.
Kamere se postavljaju pojedinacno ili u kompletima zavisno od potrebe i namene.

Нема коментара:

Постави коментар