среда, 24. децембар 2014.

Prednosti montazne gradnje


Izgradnja montažnih kuća


Glavne prednosti kad je u pitanju izgradnja montažne kuće je njena definitivno mnogo brži i jeftiniji gradnja. Postizanje savršensih linaja i geometrije, dugotrajana garancija čak i do sto godina, i nezahtevnost od strane birokratskog aparata.
Dozvole se lako dobijaju, određen broj dozvola nije ni potreban, a gradnja je moguća da krene odmah posle usvajanja projektnog plana.
Sama izgradnja montažne kuće traje oko četir nedelje do dva meseca u zavisnosti kakva je konstrukcija u pitanju, odnosno o kakvoj se konstrukciji radi.
Kvalitet izgrađenih objekata se nikako ne dovodi u pitanje samom činjenicom da su garancije decenijske kao što smo već napomenuli..




Ovaj ne tako nov ali sve popularniji način izgradnje nudi puno bez obzira za koji se model opredelili nalik klasićnim kućama koje poznaje našepodneblje, moderne (ravnih linija sa puno prozora a samim tim svetla), spratne ili prizemne, sa terasom ili ne, ili nešto o čemu samo vi baš maštate a moguć je da vam arhitekta planski izvede.
Montažne kuće se sklapaju na odrađene temelje čiji nacrt dobijete od izvođača radova odnosno od onog za čije ste se usluge i kuću odlučili.
Izgradnja temelje obično ne ide u cenu montažne kuće osim ukoliko se drugačije ne dogovorite.
Po izgradnji temelja sledi niz gradjevinskih radova ugradnja konstruktivnih delova zidova, pregradnih zidova, stepenica, itd...



Zavisno od izabranog modela ide ugradnja metalne konstrukcije nosači, okviri itd...
Sledeći radovi su radovi postavljanja električne mreže, sistema vodovoda, kanalizacije, opšivaka, razvodi se sistem grejanja i sl.
Iza ovog sledi postavka izolacije, rigipsa i sličnog.
Sledi postavljanje prozora i vrata.
Uporedo dok se postavljaju vodovi za električnu energenta, vodu I odvodnjavanje idu radovi postavljanja krovne konstitucije, odnosno krovnih panela. Po potrebi i zahtevu se zida odžak.
Svi radovi se finalizuju, ide njihova kontrola, finalizacija i eventualne dorade radova.
Krečenje I čišćenje kao krajnja radnja u izgradnji.
Izgleda vam brzo I jednostavno?
Naravno da vam izgleda, jer baš tako i jeste!

1 коментар:

  1. Ne samo sto je jefinija i brza gradnja sa montaznim kucama se moze eksperimentisati od dizajna do materijala koji se ugradjuje.
    Als-Bgd

    ОдговориИзбриши