недеља, 23. август 2015.

PVC stolarija je pravi izbor



Kada je u pitanju izbor stolarije primat svakako nosi PVC stolarija.
Nije to stvar pomodarstva, trenutnog reklamiranja, već je činjenica da svako ume da oseti tržište... I onaj ko nudi i onaj ko potražuje... jednostavno kratkoročna rešenja imaju svoje vreme a dugoročna su kao dobra muzika, kao evergrin... uvek tražena i uvek rado slušana.
U građevinarstvu i nekretninama uopšte, ono što daje vrednost objektu je lokacija a onda kvalitet izgradnje.



Na kvalitet se zna šta utiče a lokacija je individualni izbor. Dakle parametar kvaliteta dobre zgrade je isti i u centru i na periferiji.
Dobra, kvalitetna zgrada svakako podrazumeva pvc stolariju i pvc prozor i pvc vrata....

PVC stolarija osim neosporno dobrog koeficijenta u odnosu cena-kvalitet ima zaista sve one osobine koje vrednuju istinski kvalitet za ovu oblast u građevinarstvu.
Pre svega se misli na energetsku efikasnost, zatim na uštedu računa, povoljne cene, laka uklopivost u sve stilove i sve zahteve arhitekture, mogućnost svih traženih oblika, boja i teksture.

Pvc stolarija osim ovoga poseduje i druge kvalitete:
  • lako se održava
  • dugoročna je kao investicija
  • povratljiva je investicija u veoma kratkom roku
  • moguća je reciklaža
O svim ovim osobinama moglo bi se još dodati sledeće:

Održavanje PVC stolarije na zahteva ništa osim vlažne krpe. Ona je sama po sebi glatka, sjajna, ma perfektna tako da sa vlažnom krpom je potrebno samo obrisati tragove prašine, bez upotrebe ikakvih hemikalija za održavanje domaćinstva.

O dugoročnosti investicije možemo u najkraćim crtama-odmah pri kupovini uvidećete da proizvođači uglavnom daju garancije preko 10 godina na propratni asortiman (bravice, okove...), a na garancija za samu stolariju ide do 30 pa čak do 50 godina.



Povratljivost ulaganja u ovu stolariju se vidi već sa prvim računom koji ume da bude smanjen čak do 30%. Jednostavno gubitak energije je sveden na minimum, odnosno manja je potrošnja jer u samom startu se manje energenata troši zbog bržeg postizanja radne temperature...ugradnjom pvc stolarije izolacija je više nego dobra, nebitno o kom periodu godine se radi, letnjem kada je potrebno hlađenje ili zimskom kada je potrebno grejanje. Samim tim, povratljivost investiranja se postiže vrlo brzo.

Recikliranje je takođe vrlo bitna stavka na globalnom nivou. Osim što se tako vodi računa o smanjenju zagađenosti ili o smanjenju otpada, recikliranjem možete zaraditi.

Jednostavno je. Bilo da se radi o novoj zgradi i ugradnji prozora ili o starog gde hoćete da promenite dotrajalu stolariju, sve što je potrebno je malo da se preračunate pre kupovine i utvrdite ekonomsku isplativost.

Uvidećete sami već da je PVC stolarija ne samo vaš izbor, već izbor za sve!

1 коментар: