петак, 27. јун 2014.

Nekretnine u Novom Sadu

Nekretnine Novi Sad

Izabrati  nekretninu je jedna od najvažnih odluka ne samo u smislu većih investicija, već treba da bude odgovarajuća za potrebe vačeg načina života a i da opravda uložena sredstva koja nikome nisu mala ma o kakvoj nekretnini da se radi jer svako “kroji sebi kapu spram svojih mera”. Na pitanje da li odabrati nekretninu u centru grada ili na periferiji odgovor bi trebalo naći opet u zahtevima  svakog  vlasnika posebno. Svaka ima svoje prednosti i specifičnosti kao i svoje mane i nedostatke.

Novi Sad

Prodaja Stanova Novi Sad

Ako se odlučite za centar to podrazumeva brzu i lakšu dostupnost svim bitnijim objektima, kao što su vrtići,škole, marketi, pijaca, pošta, banka, sportski objekti, zdravstveni objekti i objekti raznih drugih namena,. Uvek ste saobraćajno bolje povezani sa ostalim delovima grada. Na prometnijoj lokaciji ili ne zavisno od pozicije stambenog prostora prema ulici, sve Vam je bliže i brže a to je jako bitan faktor u današnje vreme kada se živi turbo.Ako se odlučite za novosadska naselja Liman, Grbavica, Rotkvarija koja se nalaze baš u užem delu centra Novog Sada i u kojima ima broj objekata različitih namena napravili ste baš pravi izbor za sebe jer ćete tako zadovoljiti Vaše potrebe za objektima koji Vam omogućuju lakše funkcionisanje.Neke ulice u centru kao što su, Jovana Cvijića, Dositejeva, Miše Dimitijević, Majevička  su veoma zanimljive pri izboru jer su u samom centru a u mirnom delu.

Prodaja kuća Novi Sad

Ako želite da imate sopstveni prostor daleko gradske vreve, za Vas su objekti na periferiji tipa kuće ili male stambene zgrade koje imaju veći prostor oko objekta, bašte ili dvorišta . Time se gubi na blizini od važnijih objekata u gradu ali ovakj izbor Vam daje više slobode i mir, dobijate veliki prostor, boravak u prirodi, uredjenje vaše lične okoline po sopstvenim afinitetima. Sve ugodnosti koja imaju prigradska naselja su  u Novom Sadu možete naći u naseljima Bukovac, Temerin, Stepanovićevo, Ledinci, Kisač, Sremski Karlovci i sl. Pri izboru nekretnina ne vodite se ni cenom ni kvalitetom već isključivo željom i afinitetima. Cenu ćete svakako platiti shodno tržišnim zahtevima a kvalitet životnog prostora ćete svakako postići pravim izborom .

среда, 4. јун 2014.

SAVETI PRI KUPOVINI STANA


SAVETI PRI KUPOVINI STANA

Kad pogledamo prodaja nekretnina u Srbiji je slična kao i u zemljama u okruženju... muče nas one iste muke kao i i do sada kao i sve susedne zemlje u regionu. Neki će se izvlačiti izgovorima- Zbog svetske ekonomske krize! Nekome će svetska kriza zaista i biti krivac za propast u ovoj oblasti. Ali lakomislenost i lakomost pojedinca je ono sto najčešće može biti pravi odgovor. Nepoznavanje prava, poslovanje sa mutnim bizMismenima i verovanje da –neće grom u koprive- pojedine je dovelo da ostanu bez krova nad glavom i bez ono malo crkavice skupljane generacijama,
Ne dajte se zavarati.Papirološki čist stan je uslov da mirno spavate u tom istom stanu. I tu nemojte praviti kompromise. Upamtite da ste vi sebi jedinstveni a da je kupovina nekretnine Vaša potreba i ne oklevajte da trazite, zahtevate i zanovetate. Agent je tu zbog Vaših potreba i iznesite ih. Definišite Vaše želje i oblikujte ih u smislu cene, kvadrature, starosti i lokacije. Kada Vam agent ponudi spisak stanova prilagodjen Vašoj predstavi gde bi voleli da živite, vaše je samo da obujete udobne cipele i krenete u šetnju od stana do stana, Jako je bitno da Vam agent u startu kaže ulicu i broj, jer možda ste već bili u tom stanu pri nekom ranijem razgledanju. Tako ćete izbeći bezpotrebno dupliranje razgledanja za Vas nebitnog stana, izbeći bezpotrebno šetanje i uštedeti i agentovo i Vaše vreme.
Ušli ste u zgradu. Obratite paznju u kojem je stanju ulaz, lift i stepenice. To će vam dati malo, početno saznanje o komšijama, jer ako stan i birate, komšije nećete moći.A one su vrlo bitne.

Ušli ste u stan. Šta je najbitnije, ono na šta najviše treba obratiti pažnju? Svetlost. Količina svetlosti koju stan ima. Na to ne možete uticati jer teško da biste mogli da probijete prozor na zgradi kako Vama odgovara. Da li je prozor zreo za menjanje, farbanje i sl. kakvog je kvaliteta PVC stolarija u stanu, da li je parket ili laminat zreo za menjanje  je pitanje koje ćete svakako postaviti ali to pitanje može uticati samo na cenu ne i na kvalitet stana.Zato je važno da stan pogledate preko dana.
Sledeće na šta ćete obratiti paznju je funkcionalnost stana... da li ima mogućnosti za adaptabilnost jer svako, pa i Vi ima svoj neki san kako bi stan u koji ulazi trebao izgledati, te stoga da li postoji mogućnost za neko Vaše prerasporedjivanje.
Grejanje. To je ne mala stavka u našim budzetima. zato je jako važno da znate unapred koju vrstu grejanja ste spremni da plaćate. Morate se sami opredeliti za centralno grejanje, plin ili struju. Mozda čak i povratak drvima? Planirajte u tom slučaju kamin pod obavezno! U svakom slučaju trazite da Vam vlasnik pokaze račune koliki su režijski troškovi, To je nešto što Vas eventualno čeka i to svakog meseca.
Ako ste zavirili u svaku prostoriju i skockali u svojoj glavi da bi ste uz neki svoj raspored mogli sebe videti u tom stanu, proverite još jednom gde je priključak za kanalizaciju i noseći stub jer to je nesto čiji raspored nećete moći menjati ukoliko želite da menjate raspored prostorija u stanu.
Sve vam se uklapa!? Sad počnite da glumite zakeralo, tražite sve moguće mane i imenujte ih a agenta pozovite u stranu i recite da krene u cenjkanje. Srećna kupovina !