петак, 27. децембар 2013.

PVC Stolarija ili Alu Stolarija?

Kako izabrati Pvc ili Alu stolarija?

Prava je dilema pred kupovinu nove stolarije, u pitanju je odluka o dugoročnoj investiciji i kao takvoj treba uzeti u obzir sve prednosti i mane, kvalitet, dizajn i dugotrajnost. Treba izabrati optimalan odnos cene i kvaliteta.

Pvc Stolarija prednosti

PVC stolarija ima svoje prednosti u odnosu na aluminijumsku stolariju i ovde ćemo navesti samo neke od karaktreističnih.

Bolja tremička i zvučna izolacija

Iako lošijih karakteristika po pitanju termičke izolacije od drvene stolarije, pvc stolarija ima odličan koeficijent termičke i zvučne izolacije mnogo bolje nego što je to slučaj sa aluminijumskom stolarijom.

Kompaktnost PVC stolarije

Profili se zasecaju i potom vare, na taj način postaju jedna celina što dovodi da nema toplotnih gubitaka na samim spojevima. Pvc je materijal koji je praktično samogasiv i gori samo u slučaju direktnog plamena. Još jedna bitna prednost pvc stolarije je što ne reaguje sa vlagom kao što je to slučaj sa drvenom ili alu stolarijum.

Razlika u ceni stolarije

Bitan faktor pri svakoj kupovini je i cena proizvoda. Cena pvc stolarije je dosta niža u odnosu na cenu alu stolarije.

Prednosti Alu stolarije

Aluminijumska stolarija ima bolja mehanička svojstva u odnosu na pvc stolariju i po mnogima ima lepši dizajn.

Mane Alu stolarije

Aluminijum je provodnik toplote i da bi se unapredlia svojstva alu stolarije potrebno je tzv "prekidanje termičkog mosta" što dodatno poskupljuje proizvod. Sam aluminijum je sklon korodiranju kao i svaki drugi metal tako da je potrebno da se dodatno plastificira i zaštiti od vlage i spoljnih uticaja.

Konačna odluka pri izboru stolarije

Konačna odluka je na kraju uvek na Vama, ono što Vam mi možemo reći da kupovinom pvc stolarije možete dobiti bolji odnos cene i kvaliteta u odnosu na alu stolariju.


Нема коментара:

Постави коментар