среда, 6. мај 2015.

Prednosti PVC stolarije


Kada renoviramo ili gradimo kuću, moramo da pazimo na budžet. Kod odabira vrata i prozora, možemo puno uštedeti, a opet da uspemo da sve uklopimo u celokupni izgled kuće, odnosno stana. Kompanije na domaćem tržištu nude širok asortiman proizvoda – klizna vrata, obična vrata, prozore, roletne, žaluzine, itd., i uvek ćete naći nešto lepo i dekorativno, bez trošenja dodatnog novca. Nadaleko je poznato da su PVC stolarija i ALU stolarija vrlo povoljni, u odnosu na drvenu stolariju, a efikasno mogu ispuniti svoj zadatak.



Uz pravilnu ugradnju, PVC stolarija može obezbediti veoma dobru izolaciju od toplote i hladnoće, što doprinosi štednji energije, a samim tim donosi i značajnu uštedu na duge staze. Takođe, ova vrsta stolarije pokazala se odličnom u izolaciji od buke. Otporna je na spoljne atmosferske uticaje, na vlagu i toplotu. Ne upija vlagu, te ne menja oblik ni dimenzije. Vek trajanja joj je procenjen na otprilike 40 i više godina, i, za razliku od drvene stolarije, nema straha od crvotočine. Otporna je na truljenje, koroziju i udarce. Vrlo je jednostavna za održavanje, jer nisu potrebna nikakva posebna sredstva za zaštitu. Dovoljna je krpa u i neko uobičajeno sredstvo za čišćenje. PVC je do sad u velikoj meri zamenio drvo, i to i iz bezbednosnih razloga. PVC je gotovo nezapaljiv i zbog svog hemijskog sastava  ima i sposobnost samogašenja. To naravno ne znači da će ostati netaknut prilikom požara.



Osim zbog već pomenute pristupačne cene PVC stolarije, ona je i jednostavnija za ugradnju. Lagana je, ali i dovoljno čvrsta, što je čini veoma dobrim materijalom. Osim toga, određeni proizvodi imaju i protivprovalne okove, što je vrlo poželjno na kućama. Osim u već gotovim dimenzijama, može se izrađivati i po narudžbi tj. po meri, u zavisnosti od proizvođača. PVC uglavnom dolazi u čistoj beloj boji, mada je prilikom kupovine moguće odabrati i neku drugu boju po želji, pa čak i imitaciju drveta.
Ukratko – odlična toplotna i zvučna izolacija, dugotrajnost, izdržljivost, nezapaljivost, razne fizičke karakteristike koje dozvoljavaju veliku slobodu u dizajniranju, zdravstvena i ekološka prihvatljivost, mogućnost recikliranja, povoljna cena i isplativost na duge staze razlozi su zbog kojih PVC stolarija definitivno prednjači u odnosu na ostale vrste stolarije.

Нема коментара:

Постави коментар