петак, 6. март 2015.

Izbor stolarije


Da li znate das u energetski gubici čak 30% dešavaju preko prozora?!
Pomnožite to sa računima koje plaćate i doćićete do ne tako male cifre koju godinama bespotrebno dajete za nešto što ne treba da vas košta.
Pitanje uštede na rashodima je prvenstveno za vaš budzet, naročito za rashode ovog tipa, koji uopšte u krajnjoj liniji i nisu realni rashodi već bespotrebno rasipanje novca. Neka vam prva stavka u vašem kućnom budzetu onda bude zamena dotrajale stolarije jer kroz 3-4 godine je ekonomski isplativa a posle toga čuvalac vašeg novca.Ni jedna druga investicija nije ovako isplativa i u ovako kratkom roku.



Ušteda u potrošnji energenata naročito u današnje vreme je vrlo važno jer čini značajan deo naših rashoda. Kako se prirodni resursi smanjuju, cena energenata raste a to se projektuje kroz vaša primanja. Rasipanje novca na ovakve stavke možete pametnije da potrošite-na sebe!
Pri zameni dotrajale stolarije, najpre se malo raspitajte o kvalitetu i cenama. Nije sve što se nudi povoljno i nije sve što se nudi kvalitetno.Prednost niže cene obično znači prednost kratkog veka.Ono što ste trenutno uštedeli opet ćete plaćati kroz račune i trajno.



Stolarija u klasi A je definitivno najbolja, otporna na savitljivost, pucanje i udarce,dugoročna je, međutim kako staklo čini najveću površinu jako je bitan izbor stakla. Potrudite se da vaš izbor stakla padne na niskoemisiona stakla, a izbor stolarije na onu koja je petokomorna ili još bolje šestokomorna, kako bi se postigao pun efekat termo i zvučne izolacije.
Zbog   energetske efikasnosti, lake nege, visokog kvaliteta i dugovečnosti PVC prozori i PVC vrata su postal izbor br 1 kako građevinaca tako i privatnih lica.
PVC stolarija i Alu stolarija često pariraju jedna drugoj, ne bez razloga, u trici za prednosti a u korist I jedne I druge, ali o tome sledećeg puta….

Нема коментара:

Постави коментар