понедељак, 23. март 2015.

Video nadzor u svakodnevnom zivotu



Video Nadzor

Današnja štampa sa malo toga može da nam ulepša dan....
Ono što čitamo, to jest, ono šta nam prezentuju jeste kriza, nasilje, plačke prevare...
To prodaje štampu, ali osim što je prodaje, mi smo svesni činjenice, da se to negde i dešava i to imamo na umu... Tim vođen, čovek počinje da brine...a ne treba dozvoliti, naročito ne onda kad može živeti sigurno, bez rizika, bez problema.
Ulaganje u sigurnost se uvek isplati. Time se sprečava uvršćenost u red onih koji su pretrpili u svojoj kući ili na poslu, stres, strah i gubitak dostojanstva, Ne dozvolite sebi da budete žrtve prevara, pljački ili nekih drugih tome sličnih događaja. Od svega na svetu čovekova prva obaveza je prema sebi, da bude srećan i odgovoran za sebe i svoju sreću i sreću svojih najmilijih.
U životu ne postoje čarobne formule za sreću, ali neke čarobne formule za bezbednost postoje. Šta god odabrali od sistema zaštite nećete pogrešiti. Najveći problem je odlučiti se za adekvatni izbor, t.j. izbor onog alarmnog sistema koji zadovoljava vaše potrebe.



Jedna od njih je i video nadzor. I to analogni (klasični sistem) i IP video nadzor (mrežni Lan video nadzor) koji je poslednjih godina,pa čak i deceniju sve zastupljeniji zbog definitivno nižih troškova instalacija, povezanosti sa postojećim sistemom kompjuterske mreže, centralnog upravljanja kao i bezbednim čuvanjem video zapisa direktno na internetu bez korišćenja dvd odnosno drugih vidova zapisa audio-video zapisa a sav potreban nadzor može se vrši jednostavnim logovanjem putem interneta sa računara, mobilnog uređaja ili bilo kog web uređaja.

Sad ako se pitate zašto baš video nadzor, mogu vam reći da možda možete da se odlučite i za neke druge opcije ali uz obavezno korišćenje ove mere zaštite. Velik je izbor sistema za kuću,lokal, kancelariju, svaki ima svoje posebnosti koje su prednost u odnosu na druge sisteme, ali video nadzor je nezaobilazan baš kao i alarm koji je od svih opcija najbolja zaštita od provalnika i uljeza.



U ponudi je velik broj različitih vrsta alarmnih sistema ali kad se već odlučujete izaberite onaj koji pruža 24 sata zaštite, i to alarm sa CCTV kamerom ili onaj sa centralizovanim nadzorom.
U izboru alarma naićićete na one koji detektuju pokrete, temperaturu, detekciju gasa, detekciju pojave vode i sl. Oni mogu biti žičani i bežični, sve je stvar vaših potreba i odabira.

Izaberite najbolji sistem zaštite i ne razmišljajte bespotrebno. 

недеља, 15. март 2015.

Sistemi video nadzora



ANALOGNI CCTV SISTEMI KOJI KORISTE NETWORK DVR UREĐAJE

Video nadzor pomoću analognog sistema predstavlja delimično digitalni sistem. On podrazumeva korišćenje DVR uređaja koji poseduju Ethernet, odnosno mrežni port, koji mu omogućava povezivanja na mrežu. Pošto DVR uređaj omogućava digitalizaciju i kompresovanje snimljenog video materijala, isti materijal sada može biti prenošen preko mreže i pregledan na nekoj drugoj, udaljenoj lokaciji. U zavisnosti od opremljenosti ovakvog sistema, moguće je pregledavanje arhiviranog materijala, ili gledanje slike uživo, ili oboje. Takođe, neki sistemi zahtevaju instalaciju posebne klijent aplikacije, dok neki koristi klasični web pretraživač, tj browser, što udaljeni monitoring čini mnogo fleksibilnijim. Analogni CCTVsistemi koji koriste network DVR uređaje imaju sledeće prednosti:
  • Udaljeni pristup snimljenom video materijalu preko PC-a, odnosno personalnog računara;
  • Udaljeni rad sistema.



MREŽNI VIDEO SISTEMI KOJI KORISTE VIDEO SERVERE

Ovi sistemi video nadzora se sastoje od video servera, mrežnog switch-a i računara sa softverom za video nadzor. Analogne kamere su povezane na video server, koji omogućava digitalizaciju i kompresovanje video materijala. Na mrežu je povezan putem switch-a koji se nalazi u računaru, a podaci se arhiviraju a hard disk računara. Mrežni video sistemi koji koriste video servere imaju par prednosti, kao što su:
  • Korišćenje klasične mreže i računarskih serverskih komponenti za video nadzor i arhiviranje podataka;
  • Nadogradnja sistema u koracima od po jedne kamere;
  • Mogućnost snimanja video materijala van lokacije kamere;
  • Sistem ima budućnost, zbog lakoće proširivanja dodavanjem dodatnih kamera.


петак, 6. март 2015.

Izbor stolarije


Da li znate das u energetski gubici čak 30% dešavaju preko prozora?!
Pomnožite to sa računima koje plaćate i doćićete do ne tako male cifre koju godinama bespotrebno dajete za nešto što ne treba da vas košta.
Pitanje uštede na rashodima je prvenstveno za vaš budzet, naročito za rashode ovog tipa, koji uopšte u krajnjoj liniji i nisu realni rashodi već bespotrebno rasipanje novca. Neka vam prva stavka u vašem kućnom budzetu onda bude zamena dotrajale stolarije jer kroz 3-4 godine je ekonomski isplativa a posle toga čuvalac vašeg novca.Ni jedna druga investicija nije ovako isplativa i u ovako kratkom roku.



Ušteda u potrošnji energenata naročito u današnje vreme je vrlo važno jer čini značajan deo naših rashoda. Kako se prirodni resursi smanjuju, cena energenata raste a to se projektuje kroz vaša primanja. Rasipanje novca na ovakve stavke možete pametnije da potrošite-na sebe!
Pri zameni dotrajale stolarije, najpre se malo raspitajte o kvalitetu i cenama. Nije sve što se nudi povoljno i nije sve što se nudi kvalitetno.Prednost niže cene obično znači prednost kratkog veka.Ono što ste trenutno uštedeli opet ćete plaćati kroz račune i trajno.



Stolarija u klasi A je definitivno najbolja, otporna na savitljivost, pucanje i udarce,dugoročna je, međutim kako staklo čini najveću površinu jako je bitan izbor stakla. Potrudite se da vaš izbor stakla padne na niskoemisiona stakla, a izbor stolarije na onu koja je petokomorna ili još bolje šestokomorna, kako bi se postigao pun efekat termo i zvučne izolacije.
Zbog   energetske efikasnosti, lake nege, visokog kvaliteta i dugovečnosti PVC prozori i PVC vrata su postal izbor br 1 kako građevinaca tako i privatnih lica.
PVC stolarija i Alu stolarija često pariraju jedna drugoj, ne bez razloga, u trici za prednosti a u korist I jedne I druge, ali o tome sledećeg puta….