петак, 31. октобар 2014.

CCTV sistem video nadzora


ANALOGNI CCTV SISTEMI KOJI KORISTE VCR


Imate bitnu imovinu koju biste hteli da zaštitite? A nije vam dovoljan samo alarmni sistem? Možda biste trebali da razmislite o CCTV analognom mrežnom video sistemu. Možda se pitate šta je to CCTV?

Analogni CCTV sistem predstavlja sistem koji koristi VCR (video rekorder), koji se sastoji od više analognih kamera sa koaksijalnm izlazom, povezanih sa video rekorderom, i one služe za snimanje (arhiviranje). Video rekorderi koriste iste video kasete kao što smo i mi koristili nekad u našim domovima. Video materijal sniman analognim kamerama nije kompresovan, pa je tu mogućnost da se snima sa maksimalnim brojem frejmova (sličica). Jedna traka može da snimi, odnosno arhivira maksimalno 8 časova snimka. Ukoliko postoji potreba, istovremeno se može povezati više kamera sa video rekorderom, putem quad ili multiplexer uređaja. To pruža mogućnost arhiviranja snimaka nekoliko kamera, ali po ceni manjeg broja frejmova. Da bi se pratile video snimci snimani analognim kamerama, koriste se analogni monitori.



ANALOGNI CCTV SISTEMI KOJI KORISTE DVR


Analogni CCTV sistemi koji koriste DVR (digital video recorder) predstavlja analogni sistem za digitalno arhiviranje, za razliku od CCTV sistema koji koriste VCR, koji snimke arhiviraju na video kasetama. Kod DVR sistema, video traka je zamenjena hard diskovima, što za posledicu ima to da je video signal digitalizovan i kompresovan, tako da bi video materijal bilo moguće arhivirati po nekoliko dana. Kod prvobitnih DVR uređaja, hard disk je bio ograničen, pa je samim tim i dužina snimanja bila ograničena, ili je bilo potrebno snimati sa manjim brojem frejmova. Kod današnjih hard diskova, prostor više ne predstavlja toliki problem. Većina modernih DVR uređaja ima više ulaznih kanala (najčešće 4, 9 ili 16), što znači da oni imaju ujedno i funkciju quad ili multiplexer uređaja. Glavne prednosti DVR uređaja su:
  • Nema više potrebe za menjanjem video kaseta;
  • Postojan je kvalitet slike.

понедељак, 27. октобар 2014.

Izgradnja montažnih kuća



Izgradnja kuća nije više ni zahtevna, ni dugotrajna ni finansijski preopterećujuća a sve zahvaljujući napretku ideja i nauke.







Nekadašnji proces sečenja i pečenja cigle zamenili su blokovi, njih su zamenili cementne ploče, njih opet prefabrikovana betonska konstrukcija ( temelji , zidovi, podovi, stepenice, itd), sve u svemu tržište i sistemi gradnje su progresivno prilagođavali i grabili ka napretku te tako su danas najtraženije montažne kuće a sve iz razloga jer su se pokazale kao najbolje.





Ne postoji skoro ni jedan model kuće koju bi kupac želeo imati a da se ne može uraditi sistemom montaže, u daleko povoljnijem roku izgradnje nego klasičnim putem, a razliku u ceni ne treba mnogo isticati jer je opšte poznata činjenica da se razlika u novcu i ušteda, kreće od 30 do čak ponekad i neverovatnih 50%.

Nije samo finansijski momenat ono što odlučuje kod kupca da izabere montažnu kuću za svoj novi dom.

Zahvaljujući j brzini izgradnje, veoma lep i moderan dizajn, ušteda prostora, postizanje maksimalne iskorišćenosti dobijenih kvadrata , sve to zajedno lako dovodi do pametnih odluka u korist izbora za montažnu kuću.

Činjenica da je garancija i do 99 godina na njih je vrlo uticajan a ponekad i odlučujući faktor kupovine.

Ako niste baš sasvim upoznati sa sistemom montažne izgradnje reći ću vam još jednu fantastičnu činjenicu-montažna kuća se može brzo i lako podignuti i premestiti na neku sasvim drugu lokaciju .





U odabiru kuće vaših snova, sve što je potrebno je samo da je zamislite a onda uz stručan kadar – arhitekte, gradjevince … je samo malo doterate da bi se izvršila usklađenost vaših želja i tehnički izvodljivog i usklađenost vaših rokova i graditeljski potrebnog vremena izgradnje koje je u svakom slučaju minimalno u odnosu na sve ostale načine gradnje.

Pre svih ovih dogovora treba pažljivo proučiti projektnu dokumentaciju i promeniti je ako je potrebno jer je moguće postići do savršenstva sve ono što ste zamislili. Jedina neuskladjenost može biti zbog raspona vaših želja i konfiguracije terena.

(Na pr hoćete prizemnu kuću na strmom terenu. U tom slučaju očekujte da može u nivou ali ne i prizemna).

Sve ostalo je apsolutno moguće dostići.