среда, 23. јул 2014.

PVC i aluminijumski prozori i vrata



PVC i aluminijumski prozori i vrata





Zasto bas aluminijumski i PVC prozori i vrata? Zasto se odluciti za izbor ovog materijala?Zasto bas ova stolarija?
Zato sto je i PVC i aluminijum lagan i izuzetno izdržljiv te svojim karakteristikama i kvalitetom omogućava izradu velikih i dugackih elemenata te je pogodan za kako lokale i poslovne objekte tako i za stanove.Fleksibilnost mu dopusta da bude razlicitih oblika, po želji a i sa izborom boje nema problema. Stolarija moze biti standardne bele, braon i elox boje pa sve to u nijansama koje pozelite.Ne korodira. Elegantno izgleda.Otporna je na razlicite vremenske uslove.Izdrzljiva, lako se pere i odrzava. Potrebna je samo vlazna krpa.a njihovihe tehničke karakteristike - postojanost koja stolariju čini dugotrajnijom, višekomornii sistemim koji daje fantasticna izolaciona svojstva i smanjuje troškove grejanja, zvucna izolacija koja obezbedjuje mir i komfor ….Zar vam treba jos neki razlog za izbor?

PVC je sam po sebi odlican izolator a energetska efikasanost aluminijumske stolarije postize se sa termo prekidom uz kombinaciju niskoemisionog staklo te se dobija dobar koeficijent propustljivosti I do 1,58 W/m2k.


Aluminijumska stolarija se kombinuje sa drvetom te pored estetskog efekta, dobija se veca energetska efikasnosta uz obicno troslojno niskoemisiono staklo postize dobar koeficijent propustljivosti 1,3 W/m2k.
Kada aluminijumska obloga ide sa spoljne strane a drvo – uglavnom smreka ili bor, se obrade maksimalno, uz troslojno niskoemisiono staklo moze postici koeficijenat od 0,8 W/m2k.


Bilo da se radi o proizvodima vrata od Alu i PVC profila ili pak prozorima jako je bitan izbor kvalitetnih profila i okova jer u tom slucaju stolarija moze trajati cak 50 godina - ceo zivotni vek. Drugim recima - nikad vise ne morate voditi brigu o stolariji. Jednom ulozene pare su u samom startu isplative.
Ako želite maksimalnu sigurnost na ovo dodajte samo kvalitetnu bravu.


Ulazna vrata,klizna vrata,sigurnosna vrata,unutrašnja vrata, industrijska vrata, rolo i garažna vrata, kao i prozori svih oblika, velicina i namena su moguci. Vasa masta uz dogovor sa dizajnerom i uz izbor ukrasnih panela ili kombinaciju panela i stakala, moze postici vrhunske vizuelne efekte. A to je ono sto zelite.I kvalitet i estetiku.